Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

Nyári diákmunka

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

„Nyári diákmunka”

elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít.

  

A Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal „Nyári diákmunka” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít, melynek célja a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése. A program – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat-szerzés mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. A program továbbá lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is.

 A központi program keretében az önkormányzatok, az önkormányzati fenntartású intézmények és egyházi jogi személyek mellett a mezőgazdasági és vendéglátó szektor munkáltatói a 2018. július 1. és 2018. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához.

  A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályára befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

 A támogatás kizárólag a járási hivatal foglalkoztatási osztálya által a munkaerőigényre közvetített diákfoglalkoztatásához nyújtható.

 További információért kérjük, forduljon az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályának munkatársaihoz!

JELENTKEZÉSI LAP

Tájékoztató a kérődző állatok beszállítására vonatkozó tilalom feloldásáról!

Ingyenes közműcsatlakozás, olcsóbb és fogyasztóbarát ügyintézés

TÁJÉKOZTATÓ

Ingyenes közműcsatlakozás, olcsóbb és fogyasztóbarát ügyintézés

A Kormány a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások terheinek további mérséklése érdekében ingyenessé teszi a közműcsatlakozásokat, továbbá mérsékli vagy teljesen ingyenessé teszi az ide kapcsolódó eljárási díjakat és a korábbinál lényegesen gyorsabb munkára kényszeríti a közműveket.

 A lakosság terheinek csökkentésével a korábbi támogatások mellé egy újabb jelentős segítséget adunk a családoknak az otthonteremtéséhez, legyen szó új ingatlan építéséről vagy a meglévő átalakításáról, valamint megszabadítjuk a kis és közepes vállalkozásokat egy hatalmas pénzügyi és bürokratikus tehertől, javítva ezzel is a hazai kkv szektor versenyképességét.

Bővebben...

Vásárnaptár 2018.

Szúnyogirtás 2017