Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám
Értesítés
  • Lack of access rights - File '/images/MM_logo_magyar_cmyk.jpg'

Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben

500 MILLIÓ FORINTOT NYERT A MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL VEZETETT KONZORCIUM 

 A TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00012 számú, a Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben című projekt során öt településen létesülnek beruházások: Mezőkövesden, Bogácson, Harsányban, Mezőcsáton és Ónodon. 

A projekt célja a helyi alapanyagokra alapozott közétkeztetést elősegítő infrastruktúra megteremtése, és a helyi mezőgazdasági termelők és élelmiszeripari vállalkozások által előállított termékek piacra jutási feltételeinek javítása. A fejlesztés 2 járásközpontban és 3 csomóponti helyzetű településen valósul meg, összesen 9 helyszínen. A projekt hangsúlyos eleme a helyi piacok fejlesztése és korszerűsítése, továbbá hűtőházak és hűtőkamrák kialakítása, amelyek jelentősen hozzájárulnak a helyi termékek piacra jutásához, hiszen hónapokig meg tudják tartani a megtermelt zöldségek és gyümölcsök minőségét és állagát. A hűtőházak költséghatékonyabb és környezetkímélőbb energiaellátását napcellák működtetésével biztosítják. A fejlesztett termelői piacok és vásárcsarnokok a helyben megtermelt kézműves termékek értékesítését szolgálják.

A program hozzájárul Mezőkövesden a közétkeztetés minőségének és hatékonyságának javulásához, a fejlesztés által a helyben megtermelt termékeket nagyobb arányban használják fel a közétkeztetésben. Az önkormányzat 137,82 millió forintos támogatást nyert, amiből egyrészt korszerűsítik a Damjanich u. 1. szám alatt található kollégium konyháját, továbbá a pályázat részeként helyi termékek árusításával foglalkozó bolt létrehozását is tervezik a Szent László tér 19. szám alatt lévő üzlethelyiségben, annak megújításával.

Bogácson 73,40 millió forintos támogatásnak köszönhetően egy termelői piacot alakítanak ki és egy hűtőházat is építenek. A piacot a fürdő út mentén a meglévő vendéglátó pavilonok lebontása után keletkező üres területen fix árusítóhelyekkel valósítják meg, amelyek között a vevők szabadon sétálhatnak majd. Bogácson a projekt fenntarthatóságát tovább erősíti a már jelentős számú turisztikai látogatók száma. Harsány község is hűtőház megépítését tervezi a 60,78 millió forintos támogatásból. Az épület egyik felében alapanyagraktár, üzemi rész, iroda és szociális blokk lesz, a csarnok részbe pedig hűtött tárolók és fagyasztók kerülnek.

Ónod községben a 60,14 millió forintos támogatást vásártér fejlesztésére fordítja az önkormányzat. A beruházás során tereprendezésre, árusítóhelyek kialakítására, vizesblokk és elektromos kapcsolószekrény telepítésére is lehetőség lesz.

Mezőcsáton a 167,86 millió forintos támogatásból egy régen általános iskolaként működő, ám mára használhatatlanná vált épület helyén új vásárcsarnok épül, valamint egy hűtőházat is terveznek. A csarnok évszaktól függetlenül látogatható lesz, hiszen külső és belső térrel is fog rendelkezni. Az épület egyik részében kiszolgáló helyiségek, a másik részben pedig több részből álló hűtőkamrák épülnek. A fejlesztés kapcsolódik a TOP-1.1.1 az élelmiszeripari park fejlesztéshez Mezőcsáton.

A mezőgazdaságban megtermelt termékek értékesítését támogató infrastrukturális fejlesztések a helyi termelők és vállalkozók jövedelmezőségét segítik, munkahelyet teremtve a településen élő lakosság számára. A beruházások a tervek szerint közvetlenül 22 fő munkahelyet fognak teremteni.

Roma Nemzetiségi Önkormányzat pályázata

Bővebben...

NAPELEMES MINTABERUHÁZÁS ÓNOD KÖZSÉG EGYES KÖZINTÉZMÉNYEIN

Lezárult a„„NAPELEMES MINTABERUHÁZÁS ÓNOD KÖZSÉG EGYES KÖZINTÉZMÉNYEIN””  címűprojekt

 

Kedvezményezett neve:

Ónod Község Önkormányzata

 Projekt azonosító száma:

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0466

Szerződött támogatás összege:

18,50millió Forint

Projekt befejezési ideje:

2015. október31.

Bővebben...

Az Ónodi Római Katolikus Templom tetőfelújítása

Bővebben...

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Ónodon

2014. év tavaszán induló rendelő felújítás és bővítés!

Megújul a gyermekorvosi rendelő, védőnői szolgálat és a fogorvosi rendelő!

Ónod Község Önkormányzata 2013.01.11-én pályázatot nyújtott be a településen található orvosi rendelő fejlesztésére.

 

A pályázat támogatói döntése 2013.05.24-én született,
a támogatási szerződés 2013. július 16-án került aláírásra.

A projekt főbb adatai:

Pályázó neve:

ÓNOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Pályázati felhívás megnevezése:

Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg szakellátás fejlesztése (Észak-Magyarország)

Projekt címe:

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Ónodon

Projekt megvalósítási helyszíne:

3551 Ónod Nyéki utca 19.

Támogatás összege:

60.000.000 Ft

Támogatás intenzitása:

100%

Támogatási döntés dátuma:

2013.05.24

Forrás megnevezése:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Projekt rövid összefoglalása:

A pályázó Ónod Község Önkormányzata BAZ megyében. A pályázat célja a lakosság számára hozzáférhetővé tenni a megfelelő infrastruktúrával ellátott egészségügyi alapellátó központot. A pályázat konkrét célja az "orvosi rendelő" épületének infrastrukturális korszerűsítése, vonzóvá tétele, eszközök beszerzése.

 A projekt a kivitelezi munkákkal 2014.09.16-án kezdődött..

 

.. és 2015.04.21-én, az eszközök beszerzését követően fejeződött be.

 

 

A projektről bővebben az alábbi linken tájékozódhat!

Bővebben...