Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám
Értesítés
  • Lack of access rights - File '/images/MM_logo_magyar_cmyk.jpg'

Ajánlattételi felhívás és dokumentáció az „Ónodi vásártér fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

  AZ

 ÓNOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

3551 Ónod, Rákóczi utca 64.

 Ajánlatkérő által indított

 NEMZETI ELJÁRÁSRENDBEN LEFOLYTATOTT

hirdetmény Közzététele Nélküli, tárgyalás NÉLKÜLI

[Kbt. 115 § (1) bekezdés szerinti]

 

„ÓNODI VÁSÁRTÉR FEJLESZTÉSE”

 TÁRGYÚ

KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSHOZ

 

Kapcsolódó dokumentumok letöltése:

Közbeszerzési dokumentumok

Ajánlattételi felhívás

Építési engedély

Bontási jegyzőkönyv

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Aláírt szerződés TOP

Aláírt szerződés BM

Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben

500 MILLIÓ FORINTOT NYERT A MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL VEZETETT KONZORCIUM 

 A TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00012 számú, a Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben című projekt során öt településen létesülnek beruházások: Mezőkövesden, Bogácson, Harsányban, Mezőcsáton és Ónodon. 

A projekt célja a helyi alapanyagokra alapozott közétkeztetést elősegítő infrastruktúra megteremtése, és a helyi mezőgazdasági termelők és élelmiszeripari vállalkozások által előállított termékek piacra jutási feltételeinek javítása. A fejlesztés 2 járásközpontban és 3 csomóponti helyzetű településen valósul meg, összesen 9 helyszínen. A projekt hangsúlyos eleme a helyi piacok fejlesztése és korszerűsítése, továbbá hűtőházak és hűtőkamrák kialakítása, amelyek jelentősen hozzájárulnak a helyi termékek piacra jutásához, hiszen hónapokig meg tudják tartani a megtermelt zöldségek és gyümölcsök minőségét és állagát. A hűtőházak költséghatékonyabb és környezetkímélőbb energiaellátását napcellák működtetésével biztosítják. A fejlesztett termelői piacok és vásárcsarnokok a helyben megtermelt kézműves termékek értékesítését szolgálják.

A program hozzájárul Mezőkövesden a közétkeztetés minőségének és hatékonyságának javulásához, a fejlesztés által a helyben megtermelt termékeket nagyobb arányban használják fel a közétkeztetésben. Az önkormányzat 137,82 millió forintos támogatást nyert, amiből egyrészt korszerűsítik a Damjanich u. 1. szám alatt található kollégium konyháját, továbbá a pályázat részeként helyi termékek árusításával foglalkozó bolt létrehozását is tervezik a Szent László tér 19. szám alatt lévő üzlethelyiségben, annak megújításával.

Bogácson 73,40 millió forintos támogatásnak köszönhetően egy termelői piacot alakítanak ki és egy hűtőházat is építenek. A piacot a fürdő út mentén a meglévő vendéglátó pavilonok lebontása után keletkező üres területen fix árusítóhelyekkel valósítják meg, amelyek között a vevők szabadon sétálhatnak majd. Bogácson a projekt fenntarthatóságát tovább erősíti a már jelentős számú turisztikai látogatók száma. Harsány község is hűtőház megépítését tervezi a 60,78 millió forintos támogatásból. Az épület egyik felében alapanyagraktár, üzemi rész, iroda és szociális blokk lesz, a csarnok részbe pedig hűtött tárolók és fagyasztók kerülnek.

Ónod községben a 60,14 millió forintos támogatást vásártér fejlesztésére fordítja az önkormányzat. A beruházás során tereprendezésre, árusítóhelyek kialakítására, vizesblokk és elektromos kapcsolószekrény telepítésére is lehetőség lesz.

Mezőcsáton a 167,86 millió forintos támogatásból egy régen általános iskolaként működő, ám mára használhatatlanná vált épület helyén új vásárcsarnok épül, valamint egy hűtőházat is terveznek. A csarnok évszaktól függetlenül látogatható lesz, hiszen külső és belső térrel is fog rendelkezni. Az épület egyik részében kiszolgáló helyiségek, a másik részben pedig több részből álló hűtőkamrák épülnek. A fejlesztés kapcsolódik a TOP-1.1.1 az élelmiszeripari park fejlesztéshez Mezőcsáton.

A mezőgazdaságban megtermelt termékek értékesítését támogató infrastrukturális fejlesztések a helyi termelők és vállalkozók jövedelmezőségét segítik, munkahelyet teremtve a településen élő lakosság számára. A beruházások a tervek szerint közvetlenül 22 fő munkahelyet fognak teremteni.

Roma Nemzetiségi Önkormányzat pályázata

Bővebben...

NAPELEMES MINTABERUHÁZÁS ÓNOD KÖZSÉG EGYES KÖZINTÉZMÉNYEIN

Lezárult a„„NAPELEMES MINTABERUHÁZÁS ÓNOD KÖZSÉG EGYES KÖZINTÉZMÉNYEIN””  címűprojekt

 

Kedvezményezett neve:

Ónod Község Önkormányzata

 Projekt azonosító száma:

KEOP-4.10.0/N/14-2014-0466

Szerződött támogatás összege:

18,50millió Forint

Projekt befejezési ideje:

2015. október31.

Bővebben...

Az Ónodi Római Katolikus Templom tetőfelújítása

Bővebben...