Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

TOP-2.1.3-15-BO1- 2016-00064

TOP-2.1.3-15-BO1- 2016-00064

Ónod Község Önkormányzata „Sajólád, Muhi, Ónod, Borsodivánka, Egerlövő és Négyes települések belterületi vízrendezése” címmel Muhi, Ónod, Borsodivánka, Egerlövő és Négyes településekkel konzorciumban támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-2.1.3–15 számú „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” tárgyú pályázati felhívásra, mely TOP-2.1.3-15-BO1- 2016-00064 azonosító számon az Irányító Hatóság 2017. május 16-i keltezésű levele alapján 345.000.000 Ft támogatásban részesült.

 

A projekt tervezett költsége 345.000.000 Ft, a támogatás mértéke 100%.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.31

Ónod Község Önkormányzata

ASP KÖFOP -1.2.1 – VEKOP -16-2016-00181

KÖFOP -1.2.1 – VEKOP -16-2016-00181
CSATLAKOZÁSI KONSTRUKCIÓ
AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP RENDSZER
ORSZÁGOS KITERJESZTÉSÉHEZ
 
 
ÓNOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA támogatási kérelmet nyújtott be 2016. 09. 29-én az ASP rendszer országos csatlakozásához. A támogató szerv Ónod Község Önkormányzatának pályázatát támogatásra alkalmasnak minősítette.
Az elnyert támogatás összege 6 millió Ft, vissza nem térítendő támogatás.
A projekt megvalósításának kezdete 2014. 01. 01.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2018. 06. 30.
A támogatás intenzitása 100 %.
A projekt főbb elemei: eszközbeszerzés, oktatásokon való részvétel, önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja, működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása, önkormányzatok elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó feltételek kialakítása, tesztelés, élesítés, projektmenedzsment, kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.
 
Ónod Község Önkormányzata

Ajánlattételi felhívás és dokumentáció az „Ónodi vásártér fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

  AZ

 ÓNOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

3551 Ónod, Rákóczi utca 64.

 Ajánlatkérő által indított

 NEMZETI ELJÁRÁSRENDBEN LEFOLYTATOTT

hirdetmény Közzététele Nélküli, tárgyalás NÉLKÜLI

[Kbt. 115 § (1) bekezdés szerinti]

 

„ÓNODI VÁSÁRTÉR FEJLESZTÉSE”

 TÁRGYÚ

KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSHOZ

 

Kapcsolódó dokumentumok letöltése:

Közbeszerzési dokumentumok

Ajánlattételi felhívás

Építési engedély

Bontási jegyzőkönyv

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Aláírt szerződés TOP

Aláírt szerződés BM

Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben

500 MILLIÓ FORINTOT NYERT A MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁLTAL VEZETETT KONZORCIUM 

 A TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00012 számú, a Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben című projekt során öt településen létesülnek beruházások: Mezőkövesden, Bogácson, Harsányban, Mezőcsáton és Ónodon. 

A projekt célja a helyi alapanyagokra alapozott közétkeztetést elősegítő infrastruktúra megteremtése, és a helyi mezőgazdasági termelők és élelmiszeripari vállalkozások által előállított termékek piacra jutási feltételeinek javítása. A fejlesztés 2 járásközpontban és 3 csomóponti helyzetű településen valósul meg, összesen 9 helyszínen. A projekt hangsúlyos eleme a helyi piacok fejlesztése és korszerűsítése, továbbá hűtőházak és hűtőkamrák kialakítása, amelyek jelentősen hozzájárulnak a helyi termékek piacra jutásához, hiszen hónapokig meg tudják tartani a megtermelt zöldségek és gyümölcsök minőségét és állagát. A hűtőházak költséghatékonyabb és környezetkímélőbb energiaellátását napcellák működtetésével biztosítják. A fejlesztett termelői piacok és vásárcsarnokok a helyben megtermelt kézműves termékek értékesítését szolgálják.

A program hozzájárul Mezőkövesden a közétkeztetés minőségének és hatékonyságának javulásához, a fejlesztés által a helyben megtermelt termékeket nagyobb arányban használják fel a közétkeztetésben. Az önkormányzat 137,82 millió forintos támogatást nyert, amiből egyrészt korszerűsítik a Damjanich u. 1. szám alatt található kollégium konyháját, továbbá a pályázat részeként helyi termékek árusításával foglalkozó bolt létrehozását is tervezik a Szent László tér 19. szám alatt lévő üzlethelyiségben, annak megújításával.

Bogácson 73,40 millió forintos támogatásnak köszönhetően egy termelői piacot alakítanak ki és egy hűtőházat is építenek. A piacot a fürdő út mentén a meglévő vendéglátó pavilonok lebontása után keletkező üres területen fix árusítóhelyekkel valósítják meg, amelyek között a vevők szabadon sétálhatnak majd. Bogácson a projekt fenntarthatóságát tovább erősíti a már jelentős számú turisztikai látogatók száma. Harsány község is hűtőház megépítését tervezi a 60,78 millió forintos támogatásból. Az épület egyik felében alapanyagraktár, üzemi rész, iroda és szociális blokk lesz, a csarnok részbe pedig hűtött tárolók és fagyasztók kerülnek.

Ónod községben a 60,14 millió forintos támogatást vásártér fejlesztésére fordítja az önkormányzat. A beruházás során tereprendezésre, árusítóhelyek kialakítására, vizesblokk és elektromos kapcsolószekrény telepítésére is lehetőség lesz.

Mezőcsáton a 167,86 millió forintos támogatásból egy régen általános iskolaként működő, ám mára használhatatlanná vált épület helyén új vásárcsarnok épül, valamint egy hűtőházat is terveznek. A csarnok évszaktól függetlenül látogatható lesz, hiszen külső és belső térrel is fog rendelkezni. Az épület egyik részében kiszolgáló helyiségek, a másik részben pedig több részből álló hűtőkamrák épülnek. A fejlesztés kapcsolódik a TOP-1.1.1 az élelmiszeripari park fejlesztéshez Mezőcsáton.

A mezőgazdaságban megtermelt termékek értékesítését támogató infrastrukturális fejlesztések a helyi termelők és vállalkozók jövedelmezőségét segítik, munkahelyet teremtve a településen élő lakosság számára. A beruházások a tervek szerint közvetlenül 22 fő munkahelyet fognak teremteni.