Ónod község honlapja - Már működnek a térfigyelő kamerák Ónodon!
P1180559.jpgtajhaz.jpgonod_var1.jpg2012_10_17_014.jpgSajo_3.jpg2012_08_17_073.jpgxxxP1030994.jpgSajao_2.jpg2013_01_02_149.jpg
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

Hírek

Már működnek a térfigyelő kamerák Ónodon!

Elkezdődött a térfigyelő kamerarendszer próbaüzeme. A csúcstechnológiát biztosító rendszert településünk közbiztonságának javítása érdekében pályázta meg a képviselő testület.

 

Szeptember végére elkészült a térfigyelő kamerák telepítése. Az ónodon kiépített digitális kamerarendszer a legmodernebb technológiát alkalmazza. Ez a technika éjjel-nappal biztosítja a megfelelő képminőséget. A rendszer a felvett anyagot a jogszabályban meghatározott ideig tárolja. Betekintési joga a rendőrség munkatársainak és az arra szintén jogszabály által feljogosított személyeknek van. A felvételeket kizárólag bűncselekmények elkövetésének alapos gyanújakor lehet felhasználni. Jelenleg a próbaüzem zajlik, a hivatalos átadás a hónap végén várható.

A kamerák elhelyezési pontjait , Tarnóczi József polgármester, dr. Szilágyi Tibor az Emődi rendőrség parancsnoka, a helyi körzeti megbízott, és a telepítést végző cég szakemberei közösen határozták meg.

A közbiztonság javítását célzó kamerarendszer telepítése, kiépítése, a Belügyminisztérium által kiírt pályázatból valósult meg.

A térfigyelő rendszertől a lakosság biztonságérzetének javulását, valamint a közterületi bűnözés mérhető visszaesése várható.

Tarnóczi József
 polgármester

A Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázaton 10 436 456 Ft összegű támogatást nyert Ónod Község a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére.

 

 

 

Községünk lakóinak és közterületeinek biztonsága érdekében az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz térfigyelő kamerarendszer kiépítésére. Országosan 2170 önkormányzat nyújtott be pályázatot, ebből, a Belügyminiszter Úr döntése alapján 177 település nyerte el a pályázott összeget.

Nagy örömmel értesítjük a lakosságot, hogy Ónod Község önkormányzata 10 436 456 Ft támogatásban részesült a „Közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatása" alcímen benyújtott pályázaton. (Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó támogatások igénybevételének részletes szabályairól szóló 28/2014. IV.1. BM rendelet alapján lehetett pályázatot benyújtani a Belügyminisztériumhoz.)

Az így kapott összeget a község térfigyelő kamerák elhelyezésére fogja fordítani, a rendszer várhatóan az év folyamán épül ki.

A többmilliós pályázati pénzből megvalósított fejlesztés nemcsak a bűnmegelőzés miatt rendkívül fontos, hanem azért is, mert várhatóan nagymértékben hozzájárul Községünkben élők biztonságérzetének és életminőségének javulásához.