Ónod község honlapja - Tűzifa támogatás Ónodon!
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

Archívum

Tűzifa támogatás Ónodon!

Ónodon is részesültek a rászorulók tűzifa támogatásban. A támogatást az 57/2013-as BM rendelet alapján a társadalmi és infrastrukturális szempontból elmaradott, valamint az országos átlagot jelentősen meghaladott munkanélküliséggel sújtott települések vehették igénybe.

Ónod Község részére a BM rendelet alapján 101 erdei köbméter (1 erdei m3 = 1,75 normál m3) tűzifa került megállapításra, 1.795.780 Ft értékben. Ehhez adódik 380.000 Ft szállítási költség, ami az önrészen felül az önkormányzatot terheli.

A támogatások odaítélésekor az aktív korúak, szociális ellátásban támogatottak, illetve a tekintet nélkül annak természetben vagy pénzbeli formában történő pl. lakásfenntartás, gyermekvédelmi törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családok élvezhettek előnyt, valamint a rendeletben meghatározott jövedelemhatárokat nem léphették túl a kérelmezők. Ez az összeg egyedül-élők tekintetében 85.500 Ft, valamint az egy ingatlanon belül többen élők esetén az egy főre eső jövedelem határ 42.750 Ft.

Összesen 336 kérelem érkezett be az önkormányzathoz. A helyi rendeletben meghatározott feltételeknek 265 kérelem felelt meg.

A támogatás elosztásakor a képviselő testület úgy döntött, hogy minden kérelmező részére, aki a jogszabályi feltételeknek megfelelt, biztosítja a tűzifát.

Így a közel 177 köbméter keményfa elosztása során a 265 család részére egységesen mindenkinek 0.66 m3 tüzelő jutott.

A családok, akik nem tudták megoldani a tüzelő hazajutását, azoknak az önkormányzat szállította ki. A szállításban az önkormányzat dolgozói és a közhasznú munkások vettek részt.

Kérem a tisztelt lakosság segítségét amennyiben tudomással bír arról, hogy a kiszállított tűzifát a támogatásban részesült eladta, azt jelezze az önkormányzat hivatalában, hogy a jövőbeni természetbeni juttatások odaítélésekor ezt figyelembe vegyük. 

                                                                                            Tarnóczi József - polgármester