2013_01_02_149.jpgP1180559.jpgSajao_2.jpgxxxP1030994.jpgonod_var1.jpg2012_08_17_073.jpg2012_10_17_014.jpgSajo_3.jpgtajhaz.jpg
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználó név
Jelszó *
Emléklezz rám

Hírek

Nyári diákmunka

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

„Nyári diákmunka”

elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít.

  

A Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal „Nyári diákmunka” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít, melynek célja a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése. A program – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat-szerzés mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. A program továbbá lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is.

 A központi program keretében az önkormányzatok, az önkormányzati fenntartású intézmények és egyházi jogi személyek mellett a mezőgazdasági és vendéglátó szektor munkáltatói a 2018. július 1. és 2018. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához.

  A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályára befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

 A támogatás kizárólag a járási hivatal foglalkoztatási osztálya által a munkaerőigényre közvetített diákfoglalkoztatásához nyújtható.

 További információért kérjük, forduljon az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályának munkatársaihoz!

JELENTKEZÉSI LAP